בישול ואפיה בקלות עם ברוריה קטלב
"מצה בריי" מצה מטוגנת מציות
מתכונים


מציות, "מצה בריי", מצה מטוגנת 
 

 
מתכון בסיסי למציות

6 מצות רטובות מפוררות לפירורים

2 ביצים

1/4 כוס חלב

לערבב את כל החומרים לעיסה.


מציות עם בטטה ותירס

למתכון הבסיסי להוסיף:

1 בטטה בגודל בינוני מגורדת על פומפייה

1/2 כוס תירס

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

ג'ינגר (אבקה)


לבחוש היטב את כל החומרים

ליצור לביבות ולטגן בשמן חצי עמוק.

ניתן להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק.
 

מציות עם פיטריות

למתכון הבסיסי להוסיף:

1 בצל גדול

1סלסלת פטריות

מלח

פלפל שחור


לקצוץ פיטריות

לקצוץ בצל

לטגן עם מעט שמן קנולה

להוסיף מלח ופלפל שחור

להוסיף לתערובת הבסיסית

ליצור לביבות ולטגן בשמן חצי עמוק.


מציות עם זוקיני ובצל ירוק

למתכון הבסיסי להוסיף:

2 קישואים מסוג זוקיני

1/2 חבילת בצל ירוק

מלח

פלפל שחור


לגרד על פומפיה את הקישואים.

להוסיף מעט מלח ולהניח על מסננת להגרת הנוזלים.

לפרוס בצל ירוק לפרוסות קטנות

לסחוט היטב את הזוקיני .

להוסיף לתערובת הבסיסית.

ליצור לביבות ולטגן בשמן חצי עמוק.

 אפשר להגיש עם יוגורט.
 

 מציות עם תפוחי עץ צימוקים וחמוציות

 למתכון הבסיסי להוסיף:

100 גרם צימוקים וחמוציות

3 תפוחים מרוסקים

4 כפות סוכר חום


להשרות את הצימוקים והחמוציות במים רותחים כחצי שעה.

לסנן

לקצוץ לחתיכות קטנות.

 לקלף את התפוחים

לרסק בפומפיה

לסחוט את הנוזלים מהתפוחים

להוסיף לתערובת הבסיסית.

ליצור לביבות ולטגן בשמן חצי עמוק.


ניתן להגיש עם סירופ מייפל או אבקת סוכר.
 


 

 
תפריט בהתאמה אישית לפי שאלון מיוחד